Pukhan berg
Door: Soe
Blijf op de hoogte en volg Soe Ja Kim
10 Oktober 2006 | Zuid-Korea, Seoel
Maandag ben ik met de hasuk ajossi en een Japans huisgenootje en haar vriendin naar Pukhansan geweest, een berg ten Noorden van Seoul. Vanaf Sinchon gaat er een directe bus naar de voet van de berg, maar wij gingen lekker makkelijk met de auto van de ajossi. Na zo’n 3 kwartier waren we er al en na nog een laatste keer naar de wc waren we er klaar voor.
Bij de ingang hing er een spandoek dat je geen eikels mocht rapen, maar dat je die moest laten liggen voor de eekhoorns! Haha, waarschijnlijk waren de ajomuni’s een beetje te enthousiast geweest :) (Die verzamelen echt alles wat eetbaar is; je ziet ze ook vaak op de campus eikels en bessen zoeken).
Het eerste stuk was nog vrij vlak en het barste er van de restaurants met zelfs een karaoke!, maar daarna was het steeds meer ‘berg’.Ik was blij dat ik mijn bergschoenen aan had, want die had je echt nodig. De bergen die ik tot nu toe had beklommen, kon je op via van die bospaadjes, maar dit was best pittig! Het pas bestond uit allemaal rotsblokken in alle vormen en maten die je als een klimgeit op moest. Gelukkig lasten we om de zoveel tijd wel even een pauze in en de ajossi had appels en kimbap meegenomen voor de broodnodige energie.
De omgeving was ook echt heel mooi. We konden zelfs hier en daar wat tanp’ung zien. Dat zijn van die herfstbladeren die heel de berg in de herfst in vuur en vlam zetten, Door de droogte was het dit jaar echter niet zo, zei de ajossi.
En toen eindelijk waren we bij het laatste stuk! Dat was puur rots, zonder begroeiing en vrij effen dus er was een stalen touw waar je je aan vast kon houden. En toen waren we op de top! Dat was echt gaaf! Helaas was er vrij veel mist dus zoveel zag je niet, maar wat we zagen was echt mooi en je beseft dan dat Nederland toch wel heel erg plat is… :) Het is jammer dat je het hoogteverschil niet zo heel mooi op de foto’s ziet, maar je stond echt echt op de top.
De terugweg ging een stuk sneller dan de heenweg. Onderweg zagen we nog een grappige rooie kikker en wat eenkhoorns. Grotere beesten zitten er niet zei de ajossi.
Weer in de hasuk heb ik eerst een douche genomen, want mijn shirt zag zo’n beetje zwart van het zweet en daarna heb ik nog een tijdje beneden zitten kletsen met Jory en wat huisgenoten. Dat ging echt in alle talen: Nederlands, Koreaans, Japans, Engels en zelfs Duits omdat een Koreaanse huisgenoot Duits aan het leren is.
Na die hike kon ik in ieder geval lekker slapen :)
Het weer is hier nog steeds erg mooi, zo’n 25C en je hebt nog steeds geen jas nodig. Ik heb dan ook niet echt het idee dat het herfst is :)
Fijne week iedereen!
Liefs
soe
10 Oktober 2006 - 09:43
Hanneke:
Hey Soe!
Dat klinkt als een prachtige tocht zeg, ja ademebenemend bergen! En een fijn idee dat je slechts eekhoorns kunt tegenkomen! Gek he om in zoveel talen te kletsen, raak ik altijd erg van in de war en tegelijkertijd vind ik het erg mooi dat het kan....
ik moet weer aan de studie, bezig met een cartularium van het Agnietenklooster in Rhenen!
liefs Hanneke -
10 Oktober 2006 - 10:18
Hanneke:
oh wauw, ik was iets te snel maar nu zie ik de foto's, gaaf zeg! ook die enen van jou, schuine Soe tijdens een hike en de top bereikt! gaaf!!!!
Leuk om zo mee te genieten!
Lieve groet! -
10 Oktober 2006 - 16:42
Astrid:
Wat een prachtige tocht en toch mooie herfstkleuren. Stevige klim ook maar zo te zien zeer de moeite waard.
Liefs -
10 Oktober 2006 - 16:55
Bas:
Ha die Soe,
Geweldig zeg zo'n tocht. Na zelf ooit het voorrecht gehad te hebben daar een bergtocht in de herfst te maken ben ik nu dus echt stikjalours op je!!! Gelukkig laat je ons meegenieten door de foto's. Geniet er maar van joh!
Veel liefs -
10 Oktober 2006 - 18:40
Marcia:
Jeetje Soe, wat een avontuur weer zeg... Je moet je vast nog steeds een toerist voelen ;-). Wat een mooie omgeving en wat een prachtige foto's! Inderdaad jammer dat het wat mistig is, maar ik kan me voorstellen dat het supergaaf was. En deze foto's zijn een stuk leuker dan die vorige (met die 'vieze' eetdingen ertussen hihi) Maarre... waarom maken Aziaten altijd al die peace-signs? Ik vraag het me af!
Liefs!!!