Cindy & Cha-Dol
Door: Soe
Blijf op de hoogte en volg Soe Ja Kim
22 Juli 2006 | Zuid-Korea, Seoel
Het is pas een week geleden dat ik op schoolreis ben geweest, maar ik heb het gevoel dat het veel langer geleden is...
De zaterdag direct na die schoolreis had ik afgesproken met Cindy&Cha-Dol, 2 adopkos uit Nederland die ik nog van de Summerschool van 1999 kende. Zij waren al een paar dagen eerder in Korea aangekomen en verbleven bij Koreaanse familie. Zaterdagmorgen ben ik naar Incheon gegaan (daar woonden hun families) en hebben we even bij ChaDol zijn moeder gezeten. Daarna zijn we samen richting Sinch'on gegaan waar ik ook woon.
Aangezien mijn kamer een beetje klein is om met zijn 3en te slapen^^ zijn we eerst een motel gaan zoeken. Het barst hier in de buurt van de motels dus we hebben gewoon een beetje rondgekeken en bij 2 motels de prijzen gevraagd. Bij de 2e motel bleek dus dat je pas vanaf 22.00uur je kamer in kon... 3x raden waarom... Juist, omdat overdag de kamers verhuurd worden (per uur) aan (ongetrouwde) stelletjes. Daarom moest je op zondag ook om van 12-22.00 uur je kamer weer uit. Fijn idee dat jij die avond weer in hetzelfde bed ligt :(. Het motel was trouwens ook een beetje aan de dure kant dus uiteindelijk is het een motel geworden 1 minuut lopen van de hasuk. Een badkamer met bad, en een kamer met een groot bed, een pc met internet, een airco, een raam, een koelkast met een welkom pakje sap en thee en koffie, een gigantisch lcd scherm, een dvd speler, een video recorder, een waterding met heet en koud water, en verder een fohn, scheerschuim, douchespul en de hele handel. En beneden kun je allerlei dvd's en video's lenen. Verder zijn er wel roodgekleurde lampen in de gang:), maar het is er rustig, schoon en je hoeft in het weekend tenminste niet je kamer uit :)
Na het motel gingen we kijken voor een mobiel, dat was nog een heel gedoe, omdat ze niet allemaal een engels menu hadden en sommigen alleen in een andere buurt geregistreerd konden worden. (Je koopt de mobiel in winkel A en moet dan naar een andere winkel om hem te laten registreren en op te waarderen). Uiteindelijk hadden we een mobiel, maar omdat het te druk was in de winkel konden we hem nog niet opladen, we moesten namelijk om 5 uur weer in Chamsil zijn, daar had Chadol afgesproken met zijn nicht. Ik mocht ook mee, dat was ook wel handig met vertalen. Zijn nicht kwam ons ophalen bij Chamsil en toen moesten we nog 2 keer overstappen voor we door een oom met de auto werden opgehaald en naar zijn huis werden gebracht. Ik ben er nog steeds niet achter waar het nou uiteindelijk was, maar het was in ieder geval een flink end reizen. Bij het huis van zijn oom waren ook nog andere ooms en tantes en samen hebben we wat gegeten buiten de deur. We kregen schattige schortjes voor tegen het opspattende vet :) (In Korea bakken ze het vlees vaak op je tafel). Daarna hebben we in het huis van zijn oom nog wat fruit gegeten en daarna kregen we een lift naar Sinchon.
De dag erna ben ik met C&C naar Tongdaemun gegaan waar we een afspraak hadden met Keum, ook een adopko uit Nederland. Ik kende hem verder niet, maar hij had mijn site gevonden en aangezien hij voor de Summerschool naar Korea kwam, leek het ons wel leuk een keer af te spreken. Ik wist alleen niet hoe die er uit zag, maar we herkenden hem zo toen hij aan kwam lopen :) Op zijn Nederlands met een grote rugzak :) We hebben wat gegeten en zijn daarna het warenhuis ingevlucht waar ik vorige keer ook kleren was wezen shoppen met mijn 2e zus. 'Gevlucht' want net als de dag ervoor, goot het van de regen (en dat heeft onafgebroken tm de dag er na geduurd).
Het was wel jammer dat het zo hard regende want anders hadden we gezellig langs de vorig jaar aangelegde rivier kunnen wandelen. Die was nu echter afgezet, want door de regen waren zelfs de wandelpaden erlangs overstroomd.
We zijn naar het VVV gegaan waar we even een beetje konden opdrogen en wat rondneuzen tussen alle folders. Er is ook een ruimte over Koreaanse films en daar moesten we natuurlijk wat foto's nemen met de levensgrote kartonnen acteurs :) (Geen idee wie ze verder zijn, vast erg beroemd allemaal:)).
Daarna zijn we weer richting Sinchon gegaan (in het metrostation nog 3 dvd's gekocht voor 8euro^^) om ook voor Keum een telefoon te kopen. Daarna een hapje eten bij de Chinees en toen zijn we nog wat gaan shoppen in Idae, de buurt naast Sinchon. Daarna heb ik ze gedropt bij een bar waar ik wel eens met een klasbijeenkomst was geweest, en ben ik zelf naar bed gegaan want na dat schoolreisje en de drukke zaterdag was ik wel moe.
Maandag was het hier een vrije dag, vraag me niet waarom, iets politieks:). Het regende dus weer de hele dag. Ik heb wat geleerd en Japanse stijl pannenkoek gegeten (met noedels en bloem en ei en kool etc), die waren de Japanse bewoners hier aan het maken.
Dinsdag ben ik savonds naar het openingsdiner van de Adopko Summerschool van Inkas geweest. Als lid van de adviesraad was ik ook uitgenodigd en Haruna mocht ook mee voor de gezellie. Er was een inleidend praatje over Inkas, natuurlijk moest iedereen zich weer voorstellen, er was een traditionele muziekvoorstelling met samulnori en een zangeres. Keum was er ook dus dat was wel leuk om die weer te zien. Verder waren er nog 4 andere Nederlanders, maar die kende ik niet.
Het was wel grappig, het zijn allemaal 'Koreanen', maar je ziet toch wel dat ze in het buitenland zijn opgegroeid door hun kledingstijl enzo. Het was in ieder geval erg gezellig en het eten was ook de moeite waard :)
Terug hebben we samen met Jane gereisd, die hadden we tijdens die bijeenkomst ontmoet. Ze is een adopko uit Amerika en woont ook in Sinchon. Ze bleek de vriendin te zijn van de Franse adopko die afgelopen winter een Frans restaurant in Sinchon is begonnen. Ik had dat wel gehoord, maar was er nog nooit geweest. Jane nodigde ons uit daar nog wat na te kletsen. Het is een heel leuk restaurantje, vrij klein, maar echt nederlands gezellig, heel anders dan kor restaurants. Daar is vaak veel minder decoratie. We hebben er thee gedronken en chocolade cake gegeten. Ik dacht dat die uit de koelkast zou komen, maar die maakte dr vriend speciaal van ons, hij kwam zo uit de oven! Ze vertelde dat hij ook in het restaurant van de Eiffeltoren had gewerkt. Ik ga er zeker nog een keertje een hapje eten.
Gisteren hadden weer zo'n discussie, telt mee voor 40% van je mondeling. We waren vorige week ingedeeld in groepen en ik zat in de groep die tegen lijfstraffen en slaan enzo op school en bij de opvoeding was. Verder waren er onderwerpen als euthanasie, de zonneschijnpolitiek tegen Noord-Korea, Buitenaards leven, Huwelijk of samenwonen etc.
Het was de bedoeling dat het allemaal wat serieuzer ging dan voorgaande semesters dus je moest ook met allemaal onderbouwde info komen en we hadden een hele rits met uitdrukkingen die je moest gebruiken.
Ons team was heel gezellig, allemaal (oude) klasgenoten en we hadden er wel lol in, het was alleen jammer dat de leader van het ander team zo overdreven fanatiek was. Ze kon verder onwijs goed Koreaans, maar volgens mij dacht ze dat het oorlog was. De discussieleider hadden we verder weinig aan, die heeft alleen de discussie geopend en afgesloten en begreep volgens mij niet zo goed dat hij degene was die de discussie moest leiden...
Verder was ik af en toe zo pissed van die griet van de andere partij dat ik niet eens uit mijn woorden kon komen :) Een andere vd tegenpartij kwam ook met dr eigen ervaringen nl dat ze een dochtertje had en die had dit en dat gedaan en dat alleen woorden niet hielpen etc. Tja, dat moet je natuurlijk nooit doen, metpersoonlijke dingen komen. Als tegenpartij kunnen we dan moeilijk zeggen 'Ja dat komt omdat je een slechte moeder bent'...
Nou ja, hebben we ook weer gehad, na de midterms is er nog een discussie en die wordt in de aula gehouden met microfoons en publiek, deze was gelukkig gewoon in het klaslokaal.
Verder zijn er volgende week alweer tentamens en opstellen dus ik heb veel dingen om te doen.
Donderdag nog wel gezellig wat wezen eten met C&C, die zouden de volgende dag weer naar Incheon gaan. Ik kreeg nog een nieuw paar slippers van ze! Vorige keer toen we naar Tongdaemun waren gegaan, had ik mijn ouwe slippers aan (nee, deze keer een korte ipv witte lange broek:)) en het is een wonder dat ik niet onder uit ben gegaan, die dingen waren echt spekglad.
Het regenseizoen is bijna afgelopen en dat betekent dat de echte hitte gaat beginnen. Ze zijn hier echt gek, is het 30C zetten ze nog steeds de ondol aan!!! Schijnt voor de vochtigheid in de vloer te zijn ofzo...
Verder hebben we weer een nieuw slot op de koelkast... Er bleef nog steeds eten verdwijnen, hopelijk is het nu eens over...
Gisteren lag er een dikke envelop voor mijn deur toen ik thuis kwam. Die kwam van mijn oudste zus, ze had me een zonneplu'tje gestuurd, een hele mooie. Lichtgeel met bloemen, meestal geef ik niet zoveel om die dingen, maar deze is echt heel erg mooi. Verder had ze een paar familiefoto's van vroeger gestuurd. Dat was wel heel erg raar. Het zijn 'familie' foto's maar die zeggen me natuurlijk helemaal niets.
Ik was echt verrast van een foto waar mijn oudste zus opstond, daar ziet ze er net zo uit zoals ik er uit zie op een foto van vroeger. Heel maf om te zien.
Nou iedereen nog een heel fijn weekend,
is de hittegolf al een beetje over daar? Ik mis het verfrissende zeewindje wel een beetje :)
Liefs,
Soe
22 Juli 2006 - 10:33
Joor:
Leuk stukkie zussie. Ik ben blij te horen dat het goed met je is. xo -
22 Juli 2006 - 13:44
Mieke:
Wat een leuk verhaal weer. Genoten van je foto's; vooral dat fotootje van jou! Leuke 'eet'foto's; eten houd je wel bezig he? Wordt het toch een Koreaans restaurantje in Noordwijk? Hebben net in Leiden wat regen gehad, maar 't blijft erg benauwd. Warme groet! -
22 Juli 2006 - 14:14
Jumi:
Hee Lieve Soo!Ongelovelijk wat ik hier allemaal lees!!Ik had me niet aangemeld voor een automatische link van je site.Ik heb mijn moeder ook meteen aangemeld en die heb ik ook ff gebeld. Heel erg fijn dat je je familie hebt ontmoet en ook meteen met ze kan praten!!Geniet nog maar lekker van je verblijf daar en ik kijk ernaar uit je weer te zien!Liefs Jumi -
22 Juli 2006 - 21:56
Marjon:
Hoi Soe
Ben wel een uurtje bezig geweest om al je berichten van de afgelopen tijd te lezen. Klinkt allemaal goed en verrassend daar. Je komt toch wel terug he? Hier is het nog steeds bloedheet en we hebben de warmste vakantie ooit gehad. En we zouden geen hollanders zijn als we nu niet klaagden over de warmte en de droogte.
Dank voor de foto's die je stuurde.
Zal je binnenkort wat uitgebreider mailen.
Liefs, Marjon -
23 Juli 2006 - 05:17
Cindy&chadol:
lieve soe,
Je hebt het al zo druk met school en we zijn je dankbaar dat je soms toch ff tijd voor ons kan maken. Als we binnenkort weer in sinchon zijn willen we je weer graag ontmoeten het namenlijk zo gezellie. Leuk stukje heb je over ons geschreven we blijven je volgen ook als we weer in Nederland zijn.
Liefs C&C -
23 Juli 2006 - 15:41
Vera, Jumi's Moeder:
He lieve Soeja, ik heb net via Jum je site gekregen en jouw bericht van 25 juni over het vinden van je Koreaanse familie gelezen, heb daar een bericht achter gelaten!!!!Veel liefs -
23 Juli 2006 - 21:28
Astrid:
Leuk die vrienden voor doordeweek en in het weekeinde! Rustige jongens lijkt me en voordelig in het onderhoud. Leuk weer om alles te lezen. Liefs, -
23 Juli 2006 - 23:34
Mi Hee:
He Soeja,
Leuke verhalen, vind het echt ontzettend knap dat je alweer in level 6 zit! (ben een beetje jaloers wel hoor) En ja, blij dat het regenseizoen er bijna op zit, maar zie inderdaad niet echt uit naar de verzengende koreaanse hitte...Veel naengmyun eten! -
24 Juli 2006 - 15:43
Sun Hye:
Die pasfoto is te lief!! Leuk dat je aardig wat foto`s hebt gekregen van je fam. Das leuk. Mijn moeder had helaas echt heel weinig foto`s va nmij en de fam.
Nou nog steeds naar je zin zo te horen. Kom je nu terug als je het laatste level hebt afgerond?
greotjes uit het zonnige Nl. -
28 Juli 2006 - 07:29
Keum:
Hey Soe,
Wat heb jij het toch ontzettend leuk druk! Je beleefd telkens meer en meer. Ik vond het super leuk je te hebben ontmoet en ik hoop je weer eens snel te zien, als je drukke schema het toe laat :)! Liefs Keum