Weer verhuisd... - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Soe Ja Kim Hoogendam - WaarBenJij.nu Weer verhuisd... - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Soe Ja Kim Hoogendam - WaarBenJij.nu

Weer verhuisd...

Door: Soe

Blijf op de hoogte en volg Soe Ja Kim

01 Augustus 2008 | Zuid-Korea, Seoel

Beste allemaal,

Hier weer een update vanuit Korea. Het is hier momenteel regenseizoen. Dat betekent overdag zo’n 30C met een gloeiende zon die ervoor zorgt dat je eieren kan bakken op het asfalt en je zweetdruppels verdampen voor ze de grond raken. Erger is dat de temperatuur ` ‘s nachts nog steeds hoog is, waardoor je moeilijk in slap kan komen. Er zijn dan ook veel mensen die de mug voor life nemen en ‘s nachts naar de rivier vluchten voor een beetje afkoeling. Ik heb al voorgesteld om ook airco’s te gaan exporteren op mijn werk, daar heb je op het kantoor in ieder geval meer aan dan aan pannen en riemen en mokken.
Om de zoveel tijd komt er een flinke plens water uit de lucht vallen en ik ben blij dat we niet in een kamer benedenvloers zitten! Op zulke dagen zie je iedereen al uit voorzorg op slippers lopen, want schoenen zijn binnen een paar tellen doorweekt. Heel handig zijn de speciale langwerpige plastic zakken waar je je plu in kan steken voor je een gebouw of winkel binnen gaat, zodat je niet met zo’n natte kledder in je handen loopt.
Vlakbij ons huis is een rivier, maar die stond al weken droog. Tot na een dag regen het waterpeil met een meter(!) was gestegen! Van de week waren er zelfs kinderen aan het zwemmen^^

Over mijn werk wou ik dat ik kon zeggen dat ik het onwijs naar mijn zin had en ik echt mijn droombaan had gevonden, maar dat valt een beetje tegen. Ik moet eerlijk zeggen dat het bedrijf zijn voordelen heeft. Zo ben ik de eerste dagen nog netjes in rok en blouse verschenen, maar inmiddels zit ik hier in mijn korte broek en blousje. Volgende week maar eens kijken hoe ze reageren op mijn spijkerbroek en t-shirt^^ Verder ben ik al een vlijmscherp plastic aardappelschilding, een groente-vele-malen-langer-vers-opbergzakje-dat-nog-echt-werkt-ook en een nieuwe riem zonder gaatjes, maar met een automatisch schuif systeem rijker. En bovendien leer ik zo uitstekend mopperen en ruzie maken in het Koreaans, want de Director heeft soms een beetje een opvliegend karakter.
Nadeel is het feit dat ik me niet echt altijd gewaardeerd voel. Logisch dat ik zo nu en dan verslag moet uitbrengen van mijn doen en laten, maar als de baas vervolgens gewoon wat anders gaat doen midden in mijn verslag dan zoekt ie het verder zelf maar uit.
Momenteel is de baas op zakenreis naar China. Een mooie timing, want gisteren zijn we met het bedrijf verhuisd. Ik dacht dat wij veel spullen en dozen hadden met de verhuizing! Nou niet dus. 2 Kleine trucks vol met kasten en spullen die we exporteren. Het nieuwe kantoor (lees hok van 6 bij 6m in een 4 verdiepingen gebouw met nog meer hokken) is kleiner dan het oude kantoor dus het is helemaal volgepropt met kast en bureau en achter een schot staan nog meer dozen onuitgepakt, opgestapeld tot het plafond.
Terwijl alles in het oude kantoor nog ingepakt werd, ging ik alvast met de director naar het nieuwe pand. Ik zag het voor het eerst en moest wel even slikken. Het viel nog mee dat de director de muren gewit had, maar verder heel veel stof, nog allemaal oude planken en zooi op de grond en zeil dat niet was afgewerkt. Nou ja, gooi de planken eruit, haal een dweil over de vloer, zet snel de kasten en bureaus erop en je ziet er niets meer van. Lijkt het net een kantoor. Het enige voordeel is dat de opstelling is veranderd en ik nu met mijn rug naar het raam zit waardoor ik beter stiekum mijn mail kan checken ;) Oh, en de lekkere bakker op de hoek is natuurlijk ook niet mis^^
Na al dat pakken en uitpakken ging een flinke warme rijstmaaltijd er ‘s middags wel in en ‘s avonds werd ik om kwart over 7 weer naar huis gestuurd omdat mijn man vast wel thuis zou zitten te wachten. Tja, soms heeft dat traditionele denkbeeld over trouwen ook wel zijn voordelen ^^ Thuis heb ik nog een tijdje zitten vertalen en daarna heb ik spaghetti gemaakt met salade en knoflookbrood, terwijl Moon de was en de afwas heeft gedaan. Lekker huiselijk allemaal...
Nu zit ik een beetje te dutten op mijn werk, omdat het al de hele week laat is geworden. Op de achtergrond de cicades, die heb ik nog weinig gehoord bij ons huis. Jammer, want ik vind het altijd heerlijk om in slaap te vallen met dat gezoem op de achtergrond. Beter dan getetter van bbq’ende buren^^
Oh, ik hoor dat we over 5 minuutjes bij een producent op bezoek gaan om naar een of andere wonder schoonmaakdoekje te kijken.

Een fijn weekend iedereen!

Liefs,
Soe Ja

• 01 Augustus 2008 - 08:12

Wilma:

Nou Soe, zweten is het hier ook hoor en airco is "in"dus dat lijkt me niet zo'n slecht voorstel van jou.,
    Nederland warmt snel op stond er in de krant vandaag, dus ga maar snel airco's naar hier exportere. Dan ga eerst hier de markt verkennen en dan breng je persoonlijk verslag uit aan je baas.
    kus
    Wilma

• 01 Augustus 2008 - 08:18

Hans:

Ik ben benieuwd naar dat superdoekje. Zou je baas of jij geen senseo-apparaten kunnen gaan inporteren. Lijkt me een goede handel in Korea, waar steeds meer koffie wordt gedronken.
    Ik wens je een prettig weekend en doe Moon de groeten. dikke kus van je pa

• 01 Augustus 2008 - 11:19

Irene:

Hi soeja,
    Leuk weer je verhaal te lezen. Allemaal heel herkenbaar op de werkvloer:) zo gaat het hier toch ook...

Liefs irene

• 01 Augustus 2008 - 17:27

Heleen:

heey Soe, kan dat vlijmscherpe aardappelding ook worden gebruikt voor pompoenen? Ik heb net de eerste weer onder het mes gehad, zwaar hoor. Dus kom maar door met die handige dingen. Lever je bij dat wonderdoekje ook een leuke schoonmaker/ster? Sterkte, bazen zijn bijna nooit leuk hoor, dus een schrale troost...
    liefs Heleen

• 01 Augustus 2008 - 17:31

Meike & Pieter:

he Soe, dacht even dat jullie weer verhuisd waren :-) Bestaat er in Zuidkorea geen Arbo, wat een gedoe jou. Sterkte ermee en vergeet niet af en toe een dweil over de vloer te halen of misschien wel met dat nieuwe wonderschoonmaakdoekje! Hier dan wel geen regenseizoen maar wat een hitte! Gelukig nu weekend! Sterkte en liefs, ook voor je echtgenoot! Mieke & Pieter

• 01 Augustus 2008 - 21:38

Bas:

Ha die Soe! Leuk om je logboek weer te lezen. Verbazingwekkend wat jij daar allemaal meemaakt zeg! Een rok en een blouse? Past effe niet in mijn soe Ja-beeldvorming hoor! geen wonder dat het van korte duur was. De mossen vallen hier ook dood van het dak hoor dus als dat wonderdoekje van jou ook zweetluchtjes opslokt.... Tja en anders blijven we verkoeling zoeken in ons hyper moderne super de luxe opblaasbadje van de kids. Ook leuk.

Goed weekend en mak er wat van!

• 02 Augustus 2008 - 10:38

Marina:

Hee Soe!
    Leuk verhaal weer! Ik houd het kort, ga morgen met Bob naar Mallorca dus :)) genoeg te doen!
    Na de vakantie een lange mail van mij!

XXXXXXXXXXXXX

• 11 Augustus 2008 - 18:47

Astrid:

Ha Soe, ik vind - net terug van vakantie - je mooie verhaal. Ik blijf me verbazen over die Koreanen. Je beschrijft het heel beelden dus ik zie meteen van alles voor me. Leuk hoor. Schrale troost: wij gaan intern ook alweer verhuizen. Kijk ik straks weer tegen een saai grijs KPN-gebou aan waar ik al negen jaar naar heb zitten staren en nu ruim een jaar gelukkig was met een levendiger uitzicht. Je kan niet alle hebben.
    Liefs en dikke zoenen voor jullie allebei.